interieurarchitectuur en advies
 

Wanneer je architecten je het idee kunnen geven dat jouw verbouwing het enige is dat voor hen telt en dat ze niet rusten voordat deze tot in de perfectie is afgerond, dan weet je dat je de goede architecten hebt gekozen. Wanneer ze dingen bedenken waarvan je zelf nog niet wist dat je het wilde, maar het dan precies blijkt te zijn wat je wilde, dan weet je dat zij de juiste zijn. Wanneer je architecten alleen maar samenwerken met vaklui en jij je nooit zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van de aannemer, de timmerman, de schilder, dan weet je dat ze de goede zijn. Wat was het een ongelooflijk prettig en rustig gevoel te weten dat de verbouwing in goede handen was en dat er constant aan strikte kwaliteitsbewaking werd gedaan. Zonder Ingrid en Sjaak hadden wij geen unieke boekenkast gehad (waar de timmermannen nu nog trots op zijn); was ons plafond dicht gestuct, hadden wij niet voor een marmoleumvloer gekozen; hadden we geen halletje gehad, was onze wc deur naar de andere kant open gegaan, en hadden we de muur niet van groen behang laten voorzien. Nu klinkt het alsof Ingrid en Sjaak dominante types zijn die niet luisteren naar hun klanten en hun zin doordrijven. Niets is minder waar. Hun ideeën waren gewoon beter dan die van ons. Soms omdat ze praktischer waren, of goedkoper, of beter doordacht of mooier, of gewoon net iets spannender dan wat wij zelf in eerste instantie aandurfden. Ze namen rustig de tijd om ons te overtuigen, nooit dwingend, maar op de een of andere bedwelmende manier onontkoombaar. We hebben van geen enkele keuze of beslissing een seconde spijt gehad. Nu de verbouwing al een tijdje klaar is, kunnen we nog steeds met al onze vragen terecht. Vaak binnen een dag staat een van hen bij ons op de stoep om mee te kijken of mee te denken. Dat is pas echte service.

Sigrid Merx & Lex Prummel

 

We zijn met Sjaak en Ingrid in contact gekomen nadat we een aantal bouwfouten in ons huis van een failliete aannemer wilde herstellen. Het was fijn om met Sjaak iemand te hebben de de brug slaat tussen opdrachtgever en uitvoerders. Dat gaf veel vertrouwen en dat hadden we even nodig na de slechte ervaringen met de vorige aannemer. 

Niet alleen de bouwkundige fouten werden aangepakt, maar de gelegenheid werd ook gebruikt om samen met Ingrid de ruimtes (keuken, souterrain en woonkamer) beter esthetisch in balans te brengen. Dit resulteerde in een nieuwe keukenvloer en andere kleuren op de wanden, en trap. Hierbij werden we met zachte hand buiten onze comfort zone gebracht maar het resultaat was er. Balans en rust en toch anders dan de standaard trends. 

Het fijne aan Sjaak en Ingrid is dat ze samen denken in mogelijkheden in plaats van in problemen. En daarbij ietsje voorbij je eigen gewenning gaan.  

Enkele jaren later hebben we op dezelfde wijze met elkaar de grote lege ruimte op het kantoor opnieuw ingericht, waar met name akoestiek een probleem was. Volgens Sjaak het meest onderschatte element bij bouw & verbouw. Via een vernuftige oplossing voor het akoestische probleem en een nieuwe inrichting is het kantoor veranderd in een prettige werkomgeving. 

Toen we in 2017 een bungalow uit de jaren 60 kochten was er geen twijfel met wie we de renovatie wilde doen. Samen met Sjaak en Ingrid hebben we de woning grondig gerenoveerd. Onze inspiratie waren de mid century homes uit de Verenigde Staten. Na uitgebreide briefing werden we toch weer verrast door het voorgestelde ontwerp. Met name de ruime opzet in één grote open ruimte voor de vier functies (zithoek, eettafel, woonkeuken en kantoor) was even wennen. Maar Sjaak en Ingrid nemen je mee in het proces, bieden de mogelijkheid om bij andere soortgelijke projecten te kijken, waardoor plannen concreter worden. Dus na bezoek aan een project met eenzelfde grote open ruimte waren we overstag. 

Het credo was: ondanks de beschikbare ruimte niet méér functies creëren maar de hoofdfuncties ruim opzetten. Ons huis is groot en ruim maar voelde direct nadat we er gingen wonen al zeer behaaglijk en prettig, door het doordachte gebruik van materialen, kleur en een akoestisch plafond. Ook de inpassing van onze bestaande meubels hielp hierin mee. 

Zonder precies te kunnen duiden waarom, merk je aan alles dat het geheel klopt. Dat zit hem in vele kleine details die an sich niet opvallen maar wel zorgen voor harmonie en rust in het ontwerp. Dit laatste wordt ook met hand en tand door Sjaak en Ingrid verdedigd. 

Ten slotte, ze blijven betrokken bij je huis. Gaat het goed? Werkt het met die pui? Bevalt het plafond? De nazorg is fijn en stopt eigenlijk nooit.

Danny Visser & Marjolein van Eynatten

 

Croissantjes

Je hebt Leonardo da Vinci, je hebt Hendrick de Keyser, je hebt Antoni Gaudi, je hebt Rem Koolhaas, maar je hebt ook Sjaak Hofwegen en zijn vrouw Ingrid van Ommen. Mijn vrouw en ik hebben dit duo voor, tijdens en na de verbouwing van ons huis leren kennen als dominant bescheiden of bescheiden dominant. Zo’n combinatie zie je alleen bij mensen die goed kunnen luisteren.

Wij spraken hun taal niet, architectenjargon is ons vreemd. We zeiden het met handen en voeten. We zagen Sjaak in het begin veel knikken. Toen hij en Ingrid een paar weken later terugkwamen met de tekeningen waren we stomverbaasd. Dit was wat we in ons hoofd hadden, maar dan nóg beter.

En toen begonnen Sjaak en Ingrid te spreken. Prettige, zachte stemmen. Denk echter niet dat Sjaak of Ingrid een dooie is. Sjaak kan heel geestdriftig zijn. Wij hoorden een bevlogen ambachtsman spreken. Hij wekte vertrouwen. De architect en zijn interieurarchitect hadden er ongelofelijk veel zin in. Wij ook, al zagen we wel erg tegen zo’n  verbouwing op.

Sjaak draaide er niet omheen. ‘Als je hier blijft wonen tijdens zo’n verbouwing van maanden dan heb je incasseringsvermogen nodig en uithoudingsvermogen. Maar het kan.’

Het klopte wat hij zei. We sloegen ons er doorheen. Mede door Sjaak, een erg prettig, handig en slim mens. Hij is positief, hij coacht, zegt wat kan en wat niet kan. Bij een tegenslagje handelt hij adequaat. Hij roept de aannemer ter verantwoording, eist – op zachtaardige toon - dat de bouw precies geschiedt zoals het getekend is. Maar we hebben ook wel een keer gezien dat een aannemer hem kon overtuigen dat een constructie beter ietsje anders kon.

Vasthoudend dus maar als het moet toch flexibel. En al die tijd blijft Sjaak kalm. Nooit in paniek, die man. Logisch, hij weet wat hij wil, hij heeft het eindresultaat al in zijn hoofd. Met Ingrid herschiep hij ons huis in een kasteeltje. Het is nu dik twee jaar geleden. We genieten er echt elke dag van. Dat zeggen we ook tegen hem. Nog steeds. Want regelmatig komt Sjaak langs. Hij kijkt hoe ons huis zich houdt.

Laat ik er niet omheen draaien. Mijn vrouw en ik missen één ding. Gedurende de verbouwing hing hij elke zaterdagochtend heel lief drie croissantjes aan de deur. Dat doet hij nu niet meer. Maar voor de rest geldt voor Sjaak en Ingrid: vaklui, pur sang.

Hugo Borst

Croissantjes - verbouwing

 

SCHIEDAMSEDIJK 65C ROTTERDAM

Na een eerdere indrukwekkende verbouwing van een huis aan de Hoyledesingel (Hillegersberg) deed zich een volgende kans voor om een nieuw avontuur met Sjaak en Ingrid aan te gaan. De kans deed zich voor op de Schiedamsedijk, tegenover de Leuvehaven, een appartement. Een appartement op de tweede verdieping in een complex met 100 woningen, ooit gebouwd in 1950 door het Philips pensioenfonds.
Sjaak en Ingrid raakten direct enthousiast en kwamen met een ontwerp voor een ‘loftapartment’. Met behulp van de digitale 3D programma's SketchUp en Kubity werd een voorstel gedaan. Kubity kan in een app in 3D gedeeld worden. Het was direct ‘raak’.. ! We zijn er niet meer van afgeweken. Sjaak en Ingrid geven er telkens blijk van goed te luisteren naar de wensen van de opdrachtgever, getuige ook de eerdere reviews.. Inmiddels zijn de 70m2 vloeroppervlak zeer efficiënt ingevuld en is het ‘loftapartment’ tot grote tevredenheid opgeleverd. Ingrid deed alle ruimtelijke research en suggesties inzake meubilering en wooncomfort.
Creëren en verwezenlijken.. Volgende project is een kwestie van tijd..!

Pieter Hamming

 

In 2020 hebben wij het plan opgevat om ons huis aan de Mauvelaan te verbouwen. Na goede recensies te hebben ontvangen van velen om ons heen, hebben wij Sjaak en Ingrid benaderd om deze verbouwing voor ons te ontwerpen en te begeleiden. Dit resulteerde in een schitterend ontwerp waarin al onze wensen en ideeën overtroffen werden. Tot een daadwerkelijke verbouwing is het echter nooit gekomen omdat wij in de tussentijd een (voor ons) nog mooier huis in Hillegersberg hadden gevonden aan de Borodinlaan.
Toen wij een jaar op de Borodinlaan woonden en besloten de garage bij het huis te betrekken, hoefden wij niet lang na te denken wie te vragen om dat voor ons te ontwerpen en de bouw te begeleiden. Sjaak en Ingrid zijn er mee aan de slag gegaan en wisten ons weer te verrassen met een erg mooi en praktisch ontwerp. Naast goede ideeën hoe de ruimte te ontwerpen en in te richten, bleken ze ook erg wendbaar toen toen wij halverwege het proces besloten dat het doel van de kamer toch veranderde van een chillruimte toch in een slaapkamer voor 1 van de kinderen. De twee opties voor de kamer werden perfect met elkaar gematched.
Alhoewel de bouw niet al te complex was, was het erg prettig om de bouw te laten begeleiden door Sjaak en Ingrid om zo te zorgen dat de planning goed op elkaar aansloot en wij eigenlijk nergens aan hoefden te denken.
Heel veel dank voor een schitterend ontwerp en super begeleiding van de bouw!

Christiaan Nielen & Fleur Stoffels

 

Na aankoop van ons appartement hebben wij een oriënterend gesprek met Sjaak en Ingrid gehad.
Wij waren zo enthousiast dat wij hen gevraagd hebben om een plan voor de verbouwing en inrichting te maken.
Het uitstekende ontwerp met ideeën waar wij niet aan gedacht hadden is door Sjaak en Ingrid naar volle tevredenheid gerealiseerd.
De begeleiding was fantastisch en op iedere vraag van ons werd direct gereageerd.
Al met al is de gehele verbouwing en inrichting perfect uitgevoerd en alles was goed geregeld.

Cees & Corrie Spindler

 

De verbouwing van ons nieuwe huis aan de Mahlersingel  is een doorslaand succes geworden. Komende uit een groot huis aan de Berglustlaan was de overgang naar een appartement voor ons best een uitdaging. Via via werden we op het spoor van Sjaak en Ingrid gebracht en we hebben geen enkele spijt dat we met hen in zee zijn gegaan. Sjaak en Ingrid brachten leuke en onverwachte ideeën naar voren en het was makkelijk goede en duidelijke afspraken met hen te maken. Zelfs in de Corona tijd. 
En dit alles binnen budget en binnen de geplande tijd. Hulde dus.
Wat voor mij nog steeds wel een punt blijft… wie is de beste zwemmer, Sjaak of ik?
Misschien daar toch nog maar eens een afspraak over maken.

John en Elze Post

 

Ribeslaan 68

Begin 2013 gingen we op zoek naar ons eerste grote mensenhuis. Onze dochter was inmiddels twee en het werd dus tijd om onze flat in de stad te verruilen voor een huis met tuin. Tijdens onze zoektocht hoorde wij steeds hoe leuk huizen in de buurt van Schiebroek en omgeving verbouwd waren door het architecten echtpaar Sjaak Hofwegen en Ingrid van Ommen.

Na de aankoop van ons jaren dertig huis in Schiebroek hebben we na twee fijne gespreken ervoor gekozen om ons huis door Sjaak en Ingrid te laten ontwerpen en verbouwen. Het ontwerp voor ons huis voldeed volledig aan onze wensen. Het knappe van het ontwerp is dat het maximale uit het huis is gehaald. Daarnaast dat het ontwerp zowel aan de wensen van mijn vrouw en als aan die van mij voldeed, daar onze wensen en ideeën soms mijlen ver uit elkaar of zelf haaks tegen over elkaar stonden. Het definitieve ontwerp was dan ook een brug tussen onze verschillende wensen en dromen.

Naast het fantastische ontwerp vonden wij het achteraf ook een gouden greep om de verbouwing van het huis te laten begeleiden door Sjaak en Ingrid. Zo hebben ze ons geholpen met het kiezen van de geschikte aannemer en werden we doormiddel van een bi-wekelijkse bouw vergadering goed betrokken en geïnformeerd over de voortgang van de verbouwing. Daarnaast werden we heel goed begeleid in onze keuzes. En werden zaken waar wij minder verstand van hebben zoals de kwaliteitscontrole volledig voor ons afgehandeld. We zijn totaal ontzorgd. Ook zorgden ze ervoor dat de hoeveelheid aan keuzes die je kunt maken en de hoeveelheid aan keuzevarianten gereduceerd werden tot drie. Denk hierbij aan drie verschillende badkamer kranen i.p.v. 150. En dit alles aan de hand van wat je aangeeft dat je stijl is. Ze hebben ons geholpen met een lichtplan, maar ook met uitzoeken van verf kleuren en inrichting van de woonkamer.

Ze staan voor kwaliteit in de basis, maar een Ikea keuken is ook bespreekbaar. Dat maakt dat je alles met ze kunt bespreken en ze heel benaderbaar zijn. Door hun geweldige inzichten genieten we nu elke dag weer van ons droomhuis, maar door hun inzet en toewijding was de 9 maanden verbouwing vooral leuk, zonder stress en kop zorgen.

Heel erg bedankt,
Hiske en Hessel

Verbouwing huis Rotterdam

 

Beste Sjaak en Ingrid,

Via via zijn we eind 2015 in contact gekomen met Sjaak en Ingrid. We hadden verbouwwensen en wilde graag een uitbouw zodat onze keuken van 2m bij 2.5m vergroot kon worden. Ward en ik hadden ter voorbereiding nagedacht over hoe we dit voor ons zagen, heel praktisch ongeveer 2 meter uitbouwen en zoveel mogelijk de stijl van het huis bewaren. Na een prettig gesprek met Sjaak en Ingrid kwamen ze een paar weken later terug met 2 ontwerpen. Ons idee was netjes uitgewerkt maar Ingrid en Sjaak hadden ook een alternatief ontwerp uitgewerkt. Dit ontwerp was zo verrassend en klopte voor ons helemaal! Het was een ontwerp waar we zelf nooit op waren gekomen en dan zie en ervaar je vakmanschap. Het was een schot in de Roos. De verbouwing werd met dit ontwerp ingrijpender dat we voor ogen hadden, maar het idee was te mooi om voor een compromis te kiezen. We hebben gezamenlijk besloten om nog te wachten met de verbouwing tot we het ontwerp konden realiseren. In augustus 2017 zijn we van start gegaan. In een paar maanden tijd is er een nieuw dak, uitbouw, overkapping tuinhuis en tuin gerealiseerd. Over het algemeen wordt een verbouwing als zeer stressvol ervaren maar door het toeziend oog van Sjaak hebben Ward en ik dit niet zo ervaren. Gedurende het gehele proces werd er vooruitgedacht en werden wij goed geïnformeerd over wat iedere stap voor ons zou betekenen. We woonden immers met ons gezin in het huis tijdens het gehele verbouwproces. Wat ons ook opviel was ze goede professionele samenwerking tussen Sjaak en de aannemer Cammeraat. Er is naar ons weten geen gedoe geweest en als er eens iets was dat werd het opgelost. De communicatie was altijd prettig en respectvol. Ingrid heeft ons ook heel goed geadviseerd met het lichtplan, kleuren, gordijnen en de tuin. We moesten soms wennen aan een idee, maar hebben vertrouwen gehad in haar expertise en hier nooit spijt van gehad. Wij hebben Sjaak en Ingrid ervaren als een topteam. Prettige mensen, geïnteresseerd, oog voor het geheel en voor de details en het proces. Wat we ook hebben gewaardeerd is jullie smaak en overtuigingskracht. Hierdoor durf je voor iets anders te kiezen dan je in de eerste instantie zou doen. We genieten iedere dag van ons mooie huis. We hebben echt een nieuw huis gekregen!

Dank.

Groetjes, Ward en Hester

 

Het afgelopen jaar is een enerverend jaar geweest, een avontuurlijke tocht met twee geweldige reisleiders.
Bij de aankoop van ons huis was meteen duidelijk dat het huis potentie had, maar was blijven steken in de jaren zeventig. Om het naar de huidige standaard en verder te maken hadden we professionele hulp nodig. Die vonden we in het bijzondere duo Ingrid en Sjaak.

Voor het oriënterende gesprek werden we bij hun thuis uitgenodigd, een project uit hun handen. In het gesprek luisterden zij aandachtig naar ons. Er volgde nog een ontmoeting in het nieuwe huis en de twee gingen aan de slag. Bij de eerste schetsen waren we blij verrast, onze ideeën waren goed verwoord, alleen beter en gewaagder. Een dragende muur werd bijna volledig verwijderd en de trap werd voor het raam geplaatst.

Bij het herontwerpen van een huis geldt ook dat een goede voorbereiding de helft van het werk is (of meer dan de helft). Aan het kleinste detail werd uitgebreid aandacht besteed.

De kracht van Ingrid en Sjaak zit in de balans. Zij heeft een uitmuntend oog voor schoonheid, hij waakt voor de stevigheid en samen letten ze op de bruikbaarheid. Ze pasten hun ontwerp naadloos aan bij onze stijl, maar ook aan de tijdsgeest van het huis. Zo is een woning gecreëerd die trouw is gebleven aan de jaren zeventig waarin ze was gebouwd, maar tegelijkertijd is het een huis dat modern en kleurrijk is. Een huis waarin wij ons helemaal thuis voelen en een genot is om elke dag in te mogen wonen.

Bij de uiteindelijke bouwfase toont het duo hun andere grote meerwaarde. Met een ongekende inzet werd de bouw door Sjaak en Ingrid begeleid. Er was geen moment gek genoeg om hen te benaderen en op alle vragen volgde heel snel een antwoord. Wat een enthousiasme en energie.

Bedankt Ingrid en Sjaak voor het heerlijke huis waarin wij nu wonen.

Remco en Jessie

Bouw huis

 

Vakmanschap en heel grote betrokkenheid.

Na een vergeefse zoektocht naar een geschikte opvolger voor ons huis hebben we in 2014 besloten onze woonwensen te gaan realiseren door het jaren-dertig-huis waar wij al bijna dertig jaar in woonden, ingrijpend te laten verbouwen. Dankzij Ingrid en Sjaak is die verbouwing een groot succes geworden. Dagelijks genieten we van het resultaat. Licht, ruimte, zichtlijnen, akoestiek, kleuren en afwerking: geweldig. Wat een vakmanschap en drive voor perfectie. Als we ergens spijt van hebben dan is het dat wij de adviezen van Ingrid en Sjaak maar voor 99% gevolgd hebben, en niet voor 100%. Ons enthousiasme over het resultaat wordt overigens misschien nog wel overtroffen door ons enthousiasme over het proces. Ingrid en Sjaak hebben ons volledig ontzorgd. En dat doen ze als het nodig is, nog steeds.  Wat zijn we blij dat we niet alleen schetsen, ontwerp, bestek en inrichtingsadvies, maar ook selectie van uitvoerders en de bouwbegeleiding aan Ingrid en Sjaak overgelaten hebben. Sjaak volgde de uitvoering op de voet, en keuzes zijn ons steeds heel overzichtelijk en met goed advies voorgelegd. Geen poeha, geen gedoe. Inmiddels genieten we drie-en-een-half jaar van ons nieuwe oude huis. Met plezier voldoen we aan verzoeken van Sjaak om andere mensen het resultaat van zijn werk bij ons te kunnen laten zien. Want we brengen graag ons enthousiasme over zowel resultaat en als proces aan nieuwe “verbouwers” over.

Nelly en Harman 
Februari 2019

Bouw huis

 

Bij deze…geen woord gelogen.  

Het was een bijzonder (zwaar, boeiend, prachtig, idioot) jaar waar Sjaak en Ingrid deelgenoot van zijn geweest. 

Direct vanaf het prille begin hebben Sjaak en Ingrid de verbouwing (in wezen al bij de aanschaf) van ons droomhuis stap voor stap uitgetekend en begeleid. Sjaak altijd de rust zelve, maar waar nodig met ijzeren hand de aannemers en leveranciers begeleidend zodat het project naar zijn, en onze wens verliep.

De grote lijnen en de kleine gekke en nuttige zaken in het huis, alles met hetzelfde oog voor detail en (niet onbelangrijk) ons budget. Ik denk dat alleen wijzelf aan het eind van dat bijzondere jaar zo verbaasd waren over het eindresultaat. Sjaak en Ingrid hadden het door al die ‘ellende’ allang gezien dat het wel goed zat met dat huis en de plannen. Het huis, en dat hele bijzondere jaar, waren niet zo goed geëindigd zonder hen. Het was ons een waar genoegen om niet alleen hen, maar ook alle aan vaklieden in hun kielzog, te leren kennen.

En nu, reeds geruime tijd heerlijk in ons huis, nog steeds altijd klaar voor adviezen en de hulp bij de (nu echt) allerlaatste klusjes…  

Sascha & Patrycja

Verbouwing huis Rotterdam

 

Het is alweer drie jaar geleden dat wij de benedenverdieping van onze woning hebben laten verbouwen. Sjaak en Ingrid hebben ons daarin begeleid. De combinatie Sjaak en Ingrid werkte heel goed. Sjaak heeft de verbouwing prima gemanaged en Ingrid heeft onze keuken en woonkamer extra sfeer gegeven door precies de juiste kleuren te kiezen. De verbouwing ging niet helemaal zonder problemen (de aannemer had een alternatief idee over de staalconstructie), maar dankzij de alertheid en volharding van Sjaak is het allemaal goed gekomen. Het is verder heel fijn dat Sjaak en Ingrid zo goed bereikbaar zijn en altijd snel reageren op onze vragen. Bijvoorbeeld toen er onverwacht wat lekkage optrad in de verbouwde keuken. Ook deze tegenslag was gelukkig snel opgelost. En wij genieten elke dag nog van onze mooie ruime keuken en woonkamer. Veel dank daarvoor. 

Carola en Bert

 

Ingrid & Sjaak luisteren goed, begrijpen snel, dan duurt het uitbroeden van het ei even maar dan heb je ook wat!
Meer of minder duidelijke woonwensen elegant vertaald en praktisch omgezet. Voelen sfeer en historie goed aan. Verliezen functionaliteit nooit uit het oog. Degelijke samenwerkingspartners, dat is ook gelijk een zorg minder! Een huis dat, al hadden we het nooit allemaal zelf kunnen bedenken, absoluut voelt als helemaal van ons.

Erika & Bert

Architecten Rotterdam

 

Een aantal maanden voorafgaande aan onze verhuizing naar een appartement dat naar ons inzicht wel een zekere renovatie zou kunnen gebruiken hebben we ons afgevraagd of het advies van een binnenhuisarchitect raadzaam zou zijn. Wij besloten ons te oriënteren bij Ingrid van Ommen & Sjaak Hofwegen omdat we dit team bezig hadden gezien bij een ingrijpende en succesvolle renovatie binnen onze familiekring, in feite dus via mond-tot-mond reclame.

Vergeleken met de projecten waarvan we evaluaties zagen op de website was ons project beperkt. Wij hadden een redelijk compleet idee van onze wensen, we hadden al een goede aannemer gekozen, een nieuwe keuken uitgezocht en wilden een deel van onze meubelen meenemen. We hadden eigenlijk voornamelijk adviezen nodig voor de inrichting en wilden de regie over de uitvoering in eigen hand houden. Wij wisten niet of Ingrid en Sjaak zich ook met deze beperkte projecten zouden willen bezighouden.

Tegenover onze reserves stonden onze verwachtingen, mede op grond van wat we van Ingrid en Sjaak hadden gezien, dat hun advies over de beperkte verbouwing van grote waarde zou kunnen zijn. Bij voorbeeld ten aanzien van de keuze van kleuren en materialen voor de muurdecoratie en zonwering, het ontwerp van het verlichtingsplan en de selectie van nieuw meubilair.

Wij zijn blij dat we met Ingrid en Sjaak in zee zijn gegaan en zitten nu al weer geruime tijd in ons gerenoveerde appartement. Wij hebben een prima advies gekregen. We bewonderen Ingrids talent om de stijl die bij ons past aan te voelen. Een belangrijk deel van de adviezen hebben we overgenomen. Ingrid heeft prima gefunctioneerd in een à-la-carte werkwijze waarbij zij een deel van de uitvoering heeft begeleid en wij de rest. Gedurende de hele verbouwingsperiode heeft zij over onze schouder meegekeken en onze vragen beantwoord.

Wij zijn heel blij met het resultaat en krijgen ook veel positieve reacties van familie en vrienden.

Marieke & Evert

 

Tien jaar geleden brachten onze buren ons op de hoogte dat zij een uitbouw gingen realiseren met de architecten Sjaak en Ingrid. Of wij ook interesse hadden om mee te doen. Op dat moment hadden wij geen plannen voor een uitbouw, maar het triggerde ons wel om hierover na te denken.

Dus een gesprek volgde ter kennismaking met Sjaak en Ingrid. Wij werden enthousiast naar aanleiding van het gesprek en besloten om ook mee te doen met de uitbouw. En de buren aan de andere kant sloten ook aan bij dit project. 

Wij zijn met drie buren een spannend en mooi avontuur aangegaan! Dit maakt het voor het proces extra ingewikkeld, omdat je te maken hebt met drie verschillende opdrachtgevers. Sjaak heeft dit proces dusdanig goed begeleid dat dit geresulteerd heeft in een heel mooi eindresultaat!

Sjaak en Ingrid zijn erin geslaagd om een geheel van de buitenkant te maken, terwijl de binnenkant totaal verschillend is op basis van ieders wensen.

We hebben een mooie verbinding gekregen met het terras en de tuin door de grote vouwpui die over de volledige breedte van de woning te openen is.

Hierdoor hebben wij een hele fijne, lichte, grote woonkeuken waar we elke dag nog van genieten. 

Mede door bovenstaande ervaring met Sjaak en Ingrid hebben wij ze vorig jaar opnieuw benaderd voor de verbouwing van onze badkamer en toilet. Wij hebben inmiddels een badkamer die geheel naar onze wens is. We zijn elke keer weer positief verrast door hun vakmanschap waardoor ze in staat zijn slimme, en passende oplossingen te bedenken en mooie, bijzondere materialen voor te stellen. 

Marcel en Diana

 

We kochten een huis uit 1909 met veel mooie oude details, maar enigszins donker. Hoe maken we hier een modern en licht huis van zonder de link met het verleden, de statigheid van het pand en de jugendstil details te verliezen? Zullen we deze muren doorbreken, de badkamer verplaatsen, vloerverwarming of nieuwe radiatoren, kunnen we iets met de kelder, is het glas in lood te redden, en wat gaan we allemaal isoleren? We vroegen het aan Sjaak en Ingrid. Hoewel we dachten zelf alle verbouwopties wel te weten, kwamen ze toch met verrassende en originele ontwerpen waarbij ze optimaal gebruik maakten van alle (voorheen wat loze) ruimtes. Ook is goed nagedacht over de lichtinval.

Sjaak is zeer ervaren, weet te ontwerpen, maar kent ook de praktische en technische kant van het verhaal. Hij is 24/7 beschikbaar, heeft de connecties om alle aspecten van een project te realiseren en zit overal bovenop vanaf de start van het project. Kortom, de sleutel tot een succesvolle verbouwing.

 Jos & Cathelijne

 

In 2017 kregen wij de kans om een zeer karakteristieke woning uit het begin van de vorige eeuw aan te kopen. We waren meteen enthousiast over de beneden etage en de grote tuin, maar er waren onvoldoende slaapkamers om met een gezin in te kunnen wonen. Sjaak heeft ons al in een vroeg stadium geadviseerd in verband de fundering van het woonhuis en is samen met Ingrid tot ver na de oplevering in 2018 betrokken en geïnteresseerd gebleven. Het leek alsof Sjaak net zo gepassioneerd was over ons huis als wijzelf. Dit uitte zich in de talloze keren dat we contact met elkaar hadden: ook 's avonds en in het weekend. Hun aandacht voor alles wat bij de verbouwing kwam kijken en hun oprechte interesse in ons woongenot, hebben wij als zeer prettig ervaren. 

Sjaak en Ingrid hebben ons begeleid als adviseur, procesbegeleider, architect, binnenhuisarchitect, opzichter en als sparringpartner voor de totale renovatie van en opbouw op onze woning.

Hun eerste voorstel om een open woonkeuken te realiseren was verrassend en niet bepaald wat wij in ons hoofd hadden. "Kijk er later maar eens rustig naar", was Sjaak's opmerking. Uiteindelijk is het precies zo geworden als die eerste tekening en zijn we er heel gelukkig mee. De dakopbouw zorgt nu voor voldoende ruimte op de eerste verdieping. De indeling van de kamers was een puzzel door de dakconstructie en alle spanten. Ook daar was het eerste voorstel van Ingrid de gerealiseerde versie.

Sjaak en Ingrid leggen hun ziel en zaligheid in een project. Dat merk je aan hun toewijding, aandacht en gedrevenheid om het eindresultaat -vanuit functionaliteit, comfort, esthetiek en stijl- perfect te laten zijn. En dat is het!
Rens en Suzanne

Verbouwing huis Rotterdam

 

Ruim een jaar geleden kregen we in oktober op een donderdag te horen dat ons bod op het huisje naast ons was geaccepteerd. Vrijdag - de dag erna - kregen we het heuglijke nieuws dat ons eerste kindje op komst was. Hoe combineer je een mega verbouwing, waarbij je 2 huisjes wilt samenvoegen tot een riante vrijstaande woning, met een zwangerschap? Veel mensen verklaarden ons voor gek maar dit was wel de uitdaging waar wij voor stonden... We hadden een architect nodig, die ons kon ontzorgen in de periode die voor ons lag. Iemand die je volledig kunt vertrouwen, die snapt wat je wilt, meedenkt, de bouwbegeleiding voor zijn rekening neemt en als het even kan ook nog met hele mooie suggesties komt voor het interieur. Deze hebben we gevonden in het duo Ingrid en sjaak. 
Inmiddels is de verbouwing van het huis klaar en bewondert onze kleine al kruipend het vakmanschap van deze twee.

Thijs & Tineke

Bouwbegeleiding huis Rotterdam

 

Na jaren tevergeefs gezocht te hebben naar een groter huis zagen we bij toeval 200 meter verderop in de straat op een dubbel huis te koop staan. Het waren in essentie nog twee losse huizen, dus een verbouwing was nodig om er één huis van te maken. In zo’n geval ga je eerst zelf naar de bouwtekeningen staren en probeer je te bepalen welke trap het best weg kan en loop je binnen een avond vast. Dus toch professionele hulp erbij. Via via kwamen we in contact met Sjaak en Ingrid. Ik zal de eerste kennismaking niet snel vergeten. Sjaak met de fietshelm in de hand, tekeningen op tafel, wij pratend, Sjaak luisterend en af en toe knikkend. Uitkomst van deze avond was dat Sjaak met Ingrid aan de slag zou gaan met het maken van een plan. Het zou het begin worden van een proces van een klein jaar van plannen maken en aanpassen, veel heen en weer ge-app en een verbouwing waar alleen de voorgevel hetzelfde bleef.

Sjaak en Ingrid horen tot de meest integere mensen die ik ken. Ze laten zich alleen leiden door kwaliteit, maar wel binnen de grenzen van een project. Ze luisteren, bewegen mee met al je ideeën en sturen je daarna voorzichtig bij. Totdat je een onzichtbare lijn overgaat omdat je iets wil waarvan jij denkt dat het briljant is maar waarvan zij al weten dat het nooit iets gaat worden. Dan volgt er een haast onmerkbare pauze waarbij je alle gelegenheid krijgt om zelf tot de onvermijdelijke conclusie te komen dat het toch niet zo briljant was. Ze zijn en blijven in controle over het proces, en het is geweldig om door hen aan het handje meegenomen te worden. Een soort van ontdekkingsreis naar de best mogelijke uitkomst. En uiteindelijk geven ze je ook nog het gevoel dat je het zelf verzonnen hebt. Heerlijk.

Werken met Sjaak en Ingrid is een feestje. Prachtige non-conformisten die enorm veel plezier hebben in de dingen die ze doen; namelijk tijdloos mooie dingen maken.

Marc en Valerie

Verbouwing huis Rotterdam

 

Ingrid van Ommen en Sjaak Hofwegen hebben mij veel geleerd. Eigenlijk moet ik schrijven te veel geleerd. Want mijn hang  naar  perfectie is door hun inbreng op zo'n niveau gekomen, dat ik zelfs in een wereldberoemd hotel, ontworpen door een even beroemde architect, dingen ontdek die een normaal mens niet gauw opmerkt, zoals een plint die een centimeter te hoog is of een kraan die net niet past bij een wastafel. Ooit heb ik de fout gemaakt te denken dat architecten alleen maar op aarde waren om de ideeën en schetsen van opdrachtgevers om te zetten naar bruikbare bouwtekeningen. Toen Ingrid en Sjaak op hun bescheiden maar vasthoudende wijze mij overtuigden dat hun talenten wellicht belangrijker waren dan mijn ego (een lastige opgave) ging er een nieuwe wereld voor mij open. Als opdrachtgever van Van Ommen & Hofwegen ben ik een gelukkig mens. Behalve dat ik met veel plezier leef in hun ontwerpen, hebben zij ook mijn leven verrijkt.
Jack van Messel

Verbouwing huis Rotterdam

 

Vijf jaar geleden werd ons dertigerjarenhoekhuis op een fantastische manier verbouwd door Ingrid en Sjaak. Wij voelden ons door hun vakmanschap en attitude gesterkt om er een reuzenproject van te durven maken. Van een 'simpele' uitbouw veranderde het plan in een schil om het oorspronkelijke huis heen. De buitenmuren aan de achter- en zijkant verdwenen en in ons verlangen naar nog meer ruimte vroegen we Sjaak: Kan die gang er niet uit? Ja hoor, antwoordde Sjaak kalm. 

Nu stutten drie grijze H-balken het plafond van de immense ruimte en heeft het geheel een loftachtig aanzien, nog versterkt door het grote roestvrijstalen keukeneiland (al gauw een favoriete plek) en de grote glazen harmonica-pui, waardoor we het terras ook nog eens bij de kamer kunnen trekken. 

Met Sjaak ben ik half Nederland doorgereden om de juiste tinten glas-in-lood te laten namaken en met Ingrid heb ik ellenlang naar de juiste kleur voor ons blok met een bepaald schilderij gezocht. Alle lof die hun in deze referenties wordt toegezwaaid, daar zijn wij het helemaal mee eens.

Twee jaar geleden werd ik opeens heel ernstig ziek. Ik moest chemo's ondergaan en was daar zo beroerd van dat ik vele weken onder een dekentje op de bank gelegen heb. Ik had een stapel dvd's waar ik nu eindelijk van mezelf naar mocht kijken, maar ook dat was teveel. Ik keek naar de diepe kleuren van de muur en de harmonieuze verhoudingen van onze nieuwe leefruimte en daarin voelde ik me gewoon gelukkig....

Dat wilde ik Ingrid en Sjaak zeggen en hen daarvoor bedanken, hoe ontzettend veel een fijn huis kan bijdragen aan je welzijn!

Mariette Haarsma

 

Toen wij een kleine vijf jaar geleden verhuisden naar ons huidige huis wisten wij toen eigenlijk al dat we iets aan die “Ierse” keuken met “mooie” oranje tegels wilden doen. Dus toen het moment daar was, besloten we om een architect in de hand te nemen om onze ideeën (die inmiddels ook de hal en de woonkamer betroffen…) uit te werken in mogelijke opties. Vol verwachting keken wij dan ook uit naar het eindresultaat maar wat bleek: er was totaal niet geluisterd naar hetgeen wij voor ogen hadden en de voorgestelde opties raakten ons niet. Teleurgesteld zetten wij het project “on hold”. Totdat wij gewezen werden op een illuster duo dat al menig huis in onze nabijheid bleek te hebben verbouwd. “Oh, maar dat hebben Sjaak en Ingrid gedaan”, werd ons meerdere malen verteld en toen in familiekringen ook nog eens positief over deze tandem werd gesproken werd het tijd om hen uit te nodigen voor een gesprek.

Sjaak en Ingrid kwamen samen. Bekeken aandachtig ons huis, zeiden niet zoveel, lieten ons praten en luisterden voornamelijk. We besloten dat ze ook een poging mochten wagen om hun ideeën op papier te zetten en waren reuze benieuwd naar hun ontwerp(en). Enige tijd later was het moment daar. We verwachtten een aantal ontwerpen waar we uit konden kiezen, maar nee, 1 ontwerp. Ik moest even van de schrik bekomen, maar na een paar dagen steeds de tekening bekeken te hebben werd ik heel enthousiast. Hun ideeën klopten gewoon helemaal en pasten naadloos op datgeen wij voor ogen hadden. We wilden geen uitbouw maar de beneden verdieping optimaal gebruiken. Een woonkeuken, woonkamer met tv gedeelte maar ook een hoek waar je heerlijk de krant kunt lezen, een gang zonder allemaal jassen en schoenen en een grotere wc. O ja, en zwart staal!, wat zeker op het verlanglijstje stond.

Afgelopen oktober werd er begonnen met de verbouwing. Natuurlijk mochten wij een voorstel doen voor een aannemer, maar uiteindelijk rolt er een uit de bus die met Sjaak en Ingrid “mogen” werken en met wie reeds veel en positieve ervaring is opgedaan. Want Sjaak en Ingrid gaan alleen voor kwaliteit. Voor veel mensen is een verbouwing stressvol, maar zo hebben wij het niet ervaren. Sjaak zit overal bovenop, komt regelmatig op de fiets langs en ziet alles. Mocht er zich een onverwacht “probleempje” voordoen tijdens de verbouwing (gebeurde trouwens niet vaak), dan blijft Sjaak rustig en komt met pragmatische oplossingen. Geen enkele beslissing werd door de aannemer gemaakt zonder voorafgaande toestemming van Sjaak (“they know the drill!”).

We zijn dan ook geen dag uitgelopen en het resultaat is echt prachtig! Ben heel blij dat we deze uitdaging zijn aangegaan en we genieten enorm van een heerlijk huis!

Vincent en Sabine

Verbouwing huis Rotterdam

 

Verhuizen of verbouwen. Dat was ook bij ons de grote vraag. Na wat omzwervingen en het bekijken van andere huizen, kwamen we tot de conclusie dat we op een prima plek wonen in een  heerlijk huis. We wilden  wel graag een betere zithoek en iets meer ruimte in de woonkamer.  Het huis een beetje aanpassen was dus het plan.

Hoewel we eerst het idee hadden dat  het  “niets voor ons”  zou zijn om  extern advies in te winnen bij het realiseren van deze aanpassing,  hebben we toch contact gezocht met Ingrid en Sjaak. We hadden het resultaat van hun werk bij kennissen gezien en waren zeer onder de indruk.

Het eerste contact kwam snel tot stand. Op een avond stond Ingrid voor de deur.  Bescheiden, goed luisterend en doorvragend ging ze na twee uur praten weer naar huis. Voor ons heel erg spannend wat ze meenam aan informatie en hoe ze dat in een plan zou kunnen verwerken.
Dat Ingrid een vakvrouw is, zagen we toen de  eerste tekeningen binnenkwamen.  Niet alleen meer ruimte in de woonkamer en plaats voor een grote bank….. het halve huis ging op zijn kop. Even schrikken, nog eens kijken, praten , nog eens kijken. Het plan was wel heel erg leuk en wel precies wat we bedoelde.  We besloten om definitief met Hofwegen en van Ommen in zee te gaan.
Opnieuw in gesprek met Ingrid en inmiddels kwam ook Sjaak in beeld.  “In dat dak twee ramen, voor mooi licht” Ingrid paste de plannen steeds weer aan;  die muur weg, daar een raam, de voordeur weg… en uiteindelijk ook de keuken aan de andere kant van de kamer…”
Kortom, het was een proces  waarin we echt samen hebben bedacht wat handig was, en wat paste bij onze wensen. We hebben ons  laten inspireren door de ideeën van Ingrid en Sjaak, en kwamen tot een plan van uitvoering. Niet het halve huis ging op zijn kop, nee het hele.  Maar in fases, zodat het ook haalbaar was.

De aannemer kwam in  beeld, afspraken gemaakt en begin mei gingen  de eerste muren eruit. Wat volgde was een spannende tijd,  maar dankzij de intensieve betrokkenheid van Sjaak liep de verbouwing op rolletjes. En als dat even niet zo was, kwam de oplossing altijd snel. Een zorgeloze verbouwing, juist door de goede begeleiding en interventies van Sjaak en een deskundige architect . “ Even Sjaak bellen “ was een begrip in die tijd. Het was ook een leuke periode, waar we met plezier op terugkijken.

Ondertussen waren we met Ingrid  verder gegaan over de inrichting en de laatste beslissingen genomen. Na een mooie ronde onderhandeling door Ingrid, hebben we de meubels besteld.

We wonen nu ruim twee jaar in onze verbouwde woning, en zijn er nog iedere dag blij mee. Het is wat we hoopten, wat het zou worden, en meer dan dat.   Beter, praktischer, comfortabeler en  mooier dan we zelf hadden kunnen bedenken.  Dankzij deze twee professionele, betrokken en  fijne  mensen.

Ingrid en Sjaak, heel erg bedankt!
Andrea en Marja   

 

“Wij kennen Sjaak en Ingrid onder meer van een groot project destijds bij ons aan de overkant. Daar hebben zij van twee aparte woonhuizen één compleet en comfortabel gezinshuis weten te maken. Toen onze directe buren een aanbouw gingen plaatsen, hebben we Sjaak benaderd voor advies. De buren waren van plan om de stijl en afwerking van onze bestaande aanbouw door te voeren en we wilden de twee aanbouwen zo goed mogelijk op elkaar laten aansluiten. Aan Sjaak de vraag hoe we dit het beste konden doen.  

Natuurlijk was dit maar een klein klusje, zeker in verhouding tot het project aan de overkant, maar Sjaak was zeer zeker bereid om te adviseren en maakte snel tijd voor ons. Buiten de deskundigheid van Sjaak en zijn flexibiliteit, hebben we de gemakkelijke manier van communiceren erg gewaardeerd. Hij is goed te bereiken, reageert meestal direct op berichten of belt snel terug. De lijnen zijn kort, je kan bij hem terecht met vragen en dat werkt uiteraard heel prettig. Ik heb opgemerkt dat Sjaak in het contact met de diverse partijen, een uiterst professionele houding aanneemt. Hij laat iedereen in zijn waarde en houdt steeds het uiteindelijke doel voor ogen: de realisatie van een mooi project(je).    

Kortom, wij zijn zeer tevreden over de samenwerking en het resultaat mag er zijn. De twee afzonderlijke aanbouwen vormen nu een mooi geheel. En het zou leuk zijn als de rest van het rijtje bij een eventuele aanbouw in de toekomst, ook zo netjes zou aansluiten. Wij zouden in ieder geval zeker adviseren om Sjaak erbij te halen :-)”  

Familie Lomonaco  
Rotterdam

 

Even een aanbouwtje is uiteindelijk een traject van enkele jaren geworden. Grotendeels door het dwarsliggen van onze gemeente die onze plannen iets te gewaagd vonden maar door het vele overleg van Sjaak met de gemeenteambtenaren en welstandscommissieleden gingen ze uiteindelijk overstag. Sjaak ging te werk met overtuigingskracht en doortastendheid. Later zagen wij deze doortastendheid ook tijdens de bouw terugkomen. In combinatie met de rust en het overzicht van Sjaak en Ingrid hadden we verder een geruisloze verbouwing. Zijn gedetailleerde kijk leidde regelmatig tot wanhoop van de aannemer, maar voor ons tot een prachtige aanbouw waarin ons schaap met 5 poten gerealiseerd is.

Emiel en Mariëlle

 

Ons verhaal over Ingrid en Sjaak begint een behoorlijke tijd terug. Het was rond 1990. Internet en mobiele telefoon stonden nog in de kinderschoenen. Wij zochten een Italiaanse droomkeuken. In een showroom zagen we een boekje liggen van “Hofwegen en Van Ommen”. Daarin stonden hun ontwerpen, w.o. badkamers met spiegels in het tegelwerk verwerkt. Dat vonden we bijzonder en heeft er toe geleid dat we met Ingrid en Sjaak in contact kwamen. We gaven ze opdracht voor een ontwerp voor het 70-er jaren huis dat we gekocht hadden en flink verbouwd moest worden. Het resultaat: een perfecte 'make over’! Wat we niet voor mogelijk hielden, bleek wél mogelijk. Ruimten werd nuttig gemaakt, boekenkasten e.d. op maat gemaakt, teveel om op te noemen. Ingrid bepaalde de kleuren in een perfecte match met de stijl van het huis. En Sjaak begeleidde de verbouwing. Oh ja, en die peperdure Italiaanse keuken is er nooit gekomen. We vonden samen een andere oplossing, waarbij Ingrid in laatste instantie - gelukkig! - een andere kleur suggereerde dan wij zelf gekozen hadden. Toen wij na ruim 25 jaar verhuisden naar Kralingen, hoefden wij niet lang na te denken over wie we wilden inschakelen. We hebben meteen Ingrid en Sjaak gebeld en met hen nogmaals een verbouwingsproces door gemaakt. We maakten van het gekochte kantoor een stijlvol woonhuis. Ook nu weer hadden “Hofwegen en Van Ommen” ideeën waar we zelf nooit op gekomen zouden zijn. Niets lijkt een probleem. Behalve voor de uitvoerders. Nog zie ik het beeld van stoere werklui die zwoegen om een keukenblok werkelijk op de millimeter geplaatst te krijgen (“Anders moet het weer over van Sjaak”). De meetlat behoort tot Sjaak’s standaard uitrusting. Dus met Ingrid en Sjaak weet je dat het helemaal in orde komt!

Ted & Heleen

 

Succesvolle bedrijven schijnen steeds vaker geleid te worden door een man en vrouw samen als ‘Co-CEO’. Als de resultaten daarvan lijken op die van de tandem Sjaak & Ingrid dan ben ik overtuigd. Ze luisteren goed. En komen dan met ideeën die je zelf nooit zou bedenken. Soms waren we daar direct enthousiast over. En in de andere gevallen voelden we alle ruimte en rust om er nog eens naar te kijken; om te kiezen voor iets anders. Dan gaf Sjaak aan waarom de grote glazen pui juist zo goed bij ons past en veel ruimtelijker voelt dan optie B. Of legde Ingrid geduldig uit wat het effect zou zijn van de tegeltjes in het toilet die wij ronduit saai vonden. En die nu zo goed passen…  Ook drie jaar na de verbouwing genieten we nog iedere dag met volle teugen. Van onverwachte glazen doorkijkjes tot discobal. Van de inrichting die precies past bij hoe wij leven. Van de kleuren tot aan de stoomoven. Van de ruimte - overal. Zelfs in de gang die in m2 toch echt kleiner is geworden… We zeggen het vaak tegen elkaar- en te weinig tegen Sjaak en Ingrid. Nu zeggen we het ook tegen u. Zonder Sjaak en Ingrid was het nooit zo heerlijk geworden.

Niels Janssen & Adinda Pelupessy

 

Verbouwen, wie heeft er zin in, maar ja het moest! Badkamer en WC moesten groter en geheel gerenoveerd, trap naar het souterrain moest verplaatst en leeftijdsbestendiger, we wisten dat het een enorme ingreep zou worden.  En dan al die waarschuwingen van goedbedoelende vrienden: architecten dringen je hun visie op,  je wordt min of meer gepushed in dingen die je eigenlijk niet wil, je kan beter je huis uitgaan, het gaat altijd veel langer duren dan ze zeggen, het wordt altijd veel duurder..Maar ja, het moest! De eerste bijeenkomst met Ingrid en Sjaak viel niet tegen, Ingrid duidelijk met oog voor detail, kijkend wat ons huis ONS huis maakte, Sjaak enthousiast over de mogelijkheden die de constructie van ons type appartement  bood. Het plan wat volgde was leuk, maar hield in dat we de inrichting compleet zouden moeten veranderen. Dat hebben we datzelfde weekend in proefopstelling gedaan om te wennen. Dat beviel, dus avanti!!. Offertes, tijdsplanningen, keuze materialen en sanitair, alle voorbereidende werkzaamheden begonnen, dat was leuk, maar toen de uitvoering! Ons leven speelde zich af achter een plastic stofschot, zonder WC, zonder badkamer, en geloof maar niet dat een stofschot stof tegenhoudt! Vreselijk! Na de eerste week begon ik licht suïcidaal te worden. De afbraak chaos was compleet. Gelukkig iedere dag Sjaak, die de rust zelve bleef en alles normaal leek te vinden.  Een muur extra werd afgebroken (volgens de aannemer makkelijker te herbouwen dan te repareren), en leidde tot nog een aanzienlijke aanpassing in het oorspronkelijke plan (Sjaak: gaaf, wat een superruimte, die muur moet je weglaten!). Na de afbraak begon het beter te worden (of we wenden eraan). We zijn nu bijna twee jaar verder. Dankzij Ingrid en Sjaak (en overigens de uitstekende vaklui die Sjaak voorstelt) is ons huis geworden wat we wilden. Nog steeds ONS huis, maar dan veel beter. Op de ellende kijken we met een glimlach terug, het was het waard. En by the way: het heeft niet langer geduurd, en is ook niet duurder geworden.

René Kolpa & Ientje van der Heide

 

We wilden van het bijna 100 jaar oude "sluiswachtershuisje", een geheel authentieke 80 mtr2 dijkwoning in Terbregge, een moderne 185 mtr2 5 kamer dijkwoning maken zonder dat je dit "van buiten zou zien", en dit de prachtige natuurlijke de omgeving zou verstoren.

Dan moeten we "out of the box" gaan denken en werken zeiden Sjaak en Ingrid.
Nou dat is gelukt; wat een fantastisch huis op een unieke plek is het geworden.

Nu 1,5 jaar na oplevering kunnen we alleen maar zeggen, dat we heel blij zijn dat we jullie op het juiste moment hebben leren kennen!
En dat jullie voor een geweldige prijs/kwaliteit met 100% gevoel voor de omgeving een echt fantastisch stijlvol huis hebben gemaakt.

Groeten, Albert

Renovatie Architect

 

Na lang en rijp beraad (de keuken functioneert toch nog?) besloten wij de verbouwing aan te gaan. Plannen genoeg, en via via bij Ingrid en Sjaak uitgekomen. Sjaak blij dat hij eindelijk eens de binnenkant van ons huis mocht zien, de achteruitbouw vond hij al zo mooi gedaan... Hij had wel direct commentaar op onze te steile trap naar de woonkeuken, " zo, die moet aangepast worden, dat wordt levensgevaarlijk als je ouder bent" Nou de toon was gezet :-)

Er was een goede match met aannemer Teunissen en in oktober 2015 was het zo ver. 6 Weken bivakkeren in een afgeplakt deel van de woonkamer en uiteindelijk werd ook dat verboden gebied... Afijn, de relatie leeft nog.

De oorspronkelijke plannen werden iets aangepast, en na de grote sloop werd de woonkeuken langzaam meer zichtbaar. Sjaak was vaak bij ons te vinden, her en der commentaar leverend op het werk, maar ook om soms wat bij te sturen. De door ons geconstateerde mogelijke problemen werden snel opgepikt. Snelle acties en filosofisch mijmerend waar mogelijk. Samen napraten over een technisch detail was grappig. Nog even een nieuwe staalconstructie, een lekkage oplossen; alles kwam langs. Ingrid verzorgde de aankleding en bijpassende details onnavolgbaar. Een van de mooie elementen waarover goed is nagedacht: in facet " geslepen" lampen, passend bij de al langer aanwezige kroonluchter. Wij zouden het zelf niet bedacht hebben.

Ruim voor de kerst was alles klaar. Veel bewonderende reacties. Nog steeds zitten wij met veel plezier in onze prachtige woonkeuken.

Annelies en Geert

 

Toen we ons nieuwe huis kochten moest er een hoop gebeuren voordat we het huis van onze dromen zouden hebben. Dat konden we niet alleen! Via onze toekomstige buren kregen we de namen van Ingrid en Sjaak. En dat is een waardevol advies gebleken. Vanaf de eerste kennismaking gingen ze vol gas vooruit. Vanuit ideeën die we zelf hadden, aangevuld met hun ideeën en ervaring kwam er al snel een strak plan uit met per etage een uitgebreide beschrijving van de oude situatie, de nieuwe situatie en de weg daar naartoe. Dit hielp enorm om keuzes goed te kunnen maken. Ook bij de aanbesteding van het werk naar de aannemer was Sjaak van onschatbare waarde. We konden goed zien wat we gingen betalen per onderdeel en dankzij de uitgebreide voorbereiding van Ingrid en Sjaak hebben we ook in de latere uitvoering weinig verrassingen gekregen. Ook bij keuzes om binnen ons budget te blijven (je kan ook teveel willen) konden we op Sjaak en Ingrid rekenen. Tijdens de verbouwing was Sjaak continu op de bouwplaats. Waar vind je nog zo’n architect? Alles controleren en eerlijk is eerlijk Sjaak was nog kritischer dan wij. Alles moest kloppen. En dat is nu ook zo. We hebben een prachtig huis dat aan al onze wensen voldoet met creatieve oplossingen voor soms lastige problemen, binnen budget en op tijd. Kortom een aanrader.

Ingrid en Eric

 

Toen wij Ingrid & Sjaak voor het eerst ontmoetten moesten wij even aan elkaar wennen. Sjaak, beschouwend van karakter, pleitbezorger van modern, strak en grote ruimtes. Wij daarentegen, breedsprakig en vrij direct, bij uitstek conservatief, met de wens tot het terugbrengen van originele elementen in ons jaren ’30 huis, met een voorkeur voor af te scheiden ruimtes zonder geweld te doen aan het ruimtelijk effect. De combinatie bleek al gauw een schot in de roos. Met een verbluffend oog voor details wisten Ingrid & Sjaak onze wensen en ideeën bij elkaar te brengen, steeds op behendige wijze inspelend op nieuwe suggesties en wijzigende inzichten. Het resulteerde in een leefomgeving die – inmiddels tien jaar na dato – nog steeds zorgt voor herhaalde complimenten over de invulling van iedere ruimte waarin men zich kan afzonderen zonder de aansluiting met de overige bewoners te verliezen, met de keuken als terugkerend middelpunt. Ook nu onze kinderen inmiddels allen het huis hebben verlaten, voelt het als een warme deken.

Reden genoeg om weer contact op te nemen met Ingrid & Sjaak toen onze wensen om ons huis in Goedereede te verbouwen vorm begonnen te krijgen. Twee aaneengeschakelde boerenhuisjes uit het begin van de vorige eeuw, waar na 40 jaar het nodige moest gebeuren. In het plan van Ingrid & Sjaak zat het geweldige voorstel om de jaren geleden verwijderde bedstedes terug te brengen in het huis (uiteraard in een moderne variant), de schuur werd in voor het eiland kenmerkende stijl opgetrokken en vele andere ‘Goerese’ details werden teruggebracht. Er was zelfs ruimte voor het kaarsje in de blauwe kamer…….

Tot slot, en beslist niet op de laatste plaats, het proces van verbouwen met Sjaak is een feest. Met zachte hand begeleid hij je bij de vele beslissingen die elke fase van verbouwen met zich brengt. Van het tekenen van een ontwerp tot elektriciteits- en vloerplannen, het uitzoeken en aanschrijven van aannemers en het adviseren over raamboompjes en deurkrukken. Sjaak vormt de ideale brug tussen de verschillende bij de verbouwing betrokken werklieden, daarbij op vriendelijke maar gedecideerde wijze de regie houdend op het proces. Jammer dat wij geen derde huis hebben!

Diederik en Christine Kehrer

 

Zeven jaar geleden hebben wij Sjaak en Ingrid voor het eerst ontmoet om ons net gekochte huis in Rotterdam van beneden tot boven te laten verbouwen inclusief aanbouw. Wij hadden al veel goede verhalen gehoord over hen en hun manier van werken en stijl.

Na het doornemen van onze wensen gingen zij aan de slag en kwamen met een prachtig voorstel. Een gedurfd ontwerp, dat tot in detail uitgewerkt was. Strak en modern, een ontwerp waar je zelf nooit bij nagedacht zou hebben.
Onder dagelijkse supervisie van Sjaak is door de aannemer ons huis op een geweldige manier verbouwd. Ingrid zorgde hierbij voor de finishing touch van de inrichting, muren in gedurfde kleuren en bijpassende kussens.

Samen werken zij op hun eigen wijze aan unieke ontwerpen zonder zelf daarbij eigenwijs te zijn. Het contact en de samenwerking verloopt altijd even plezierig waarbij vooral de respectvolle manier van omgaan met elkaar in hen te waarderen valt.

Wij wonen met veel plezier in ons huis en genieten nog dagelijks van het mooie ontwerp en de inrichting. De bijzondere constructies die Sjaak en Ingrid hebben toegepast krijgen ook altijd veel waardering van mensen die bij ons op bezoek komen.

Alex & Eva Maria

 

Wij hebben lang  getwijfeld over het realiseren van een aanbouw aan ons huis. We konden maar niet in beeld krijgen hoe het er precies uit zou moeten kunnen zien, en we zagen erg op tegen de verbouwing zelf. Bij anderen hadden wij Sjaak aan het werk gezien en zijn aanpak en de kwaliteit van zijn werk gaven ons het vertrouwen om in 2011 uiteindelijk  toch de stap te zetten. Sjaak  en Ingrid luisterden goed naar onze  wensen, die na al die jaren van twijfel, best al heel specifiek waren. In het proces hebben Sjaak en Ingrid  indruk gemaakt . Zij pasten de plannen aan als we iets toch anders wilden. Maar hielden vast aan het plan als dat nodig was: geen enkele concessie aan de kwaliteit. In de bouwbegeleiding was de betrokkenheid van Sjaak indrukwekkend . Onze verbouwing vond plaats in de strenge winter van voorjaar 2012. Ondanks de barre omstandigheden is het hele project  ontzettend goed verlopen. Sjaak kwam dagelijks kijken, stuurde de aannemer bij waar nodig  en hield ons op de hoogte van de ontwikkelingen. Als er iets anders ging dan gedacht, had hij  op dezelfde dag een oplossing.  Omdat Sjaak en Ingrid grote zorg hadden besteed aan de detailuitwerking van hun plannen, werden wij niet verrast door onverwachte kosten of uitloop van het project. Ook nu nog, 2 ½  jaar na oplevering, genieten wij dagelijks van de diverse grote en kleine aanpassingen die op advies van Sjaak en Ingrid in ons huis zijn aangebracht. In de nazorg is Sjaak snel en adequaat. Hij schakelt snel en oplossingsgericht met aannemers en de leveranciers van onderdelen. Inmiddels hebben we door hen nog een andere kleinere aanpassing laten doen aan ons huis. Wij raden Sjaak en Ingrid aan iedereen aan. Zij leveren hoge kwaliteit, en verbouwen wordt een zorgeloze en inspirerende belevenis. Eigenlijk jammer dat ons huis nu klaar is.

Jan Willem Mens en Irene Groenland

 

Een Bijzondere Ervaring!

In 2005 werd ons huis Hoyledesingel 22 Rotterdam ingrijpend verbouwd onder regie van Ingrid van Ommen & Sjaak Hofwegen. Thema was 'lengte en licht'... Tot dan toe had ik geen enkele ervaring met verbouwen noch met architecten. Nu, 13 jaren later, hadden wij een incident waarbij een hoekje van het Belgisch hardstenen aanrecht brak in onze riante woonkeuken. Ik dacht meteen aan Sjaak met de vraag hoe dit te herstellen. Verbazend hoe direct de bejegening was en nog steeds is! Architecten ben ik, mede door Sjaaks toedoen, gaan zien als creators en leef verbeteraars in de ruimste zin!  Zeer aan te bevelen!!

Dorien en Pieter

 

Wij hebben indertijd (intussen al weer zes jaar geleden) het plan opgevat om de bijkeuken en keuken van ons huis te verbouwen. Via vrienden werd ons aangeraden contact op te nemen met Ingrid en Sjaak waarna we aan hen onze ideeën uitlegden. Dit resulteerde in schetsmatige plannen, die bij eventuele uitvoering, voor óns té begrotelijk bleken te zijn. Zonder enig probleem werden daarop nieuwe plannen gemaakt, gedeeltelijk gebruikmakend van de reeds bestaande fundering van het terras waarbij nu de gevel van de woonkamer én de keuken drie meter naar achter werden verplaatst. Dit bleek een gouden vondst te zijn en resulteerde in een meer dan twee keer zo grote keuken, én een veel ruimere eetkamer. Om de lichtval boven de eettafel te verbeteren werd in het plafond een boven(dag)-licht geplaatst.

Al met al, zijn we zéér blij met deze toch vrij ingrijpende verbouwing waarbij met behulp van Sjaak én de aannemer tevens ons terras ingrijpend verbeterd werd. We genieten nu dagelijks van de grotere en lichtere keuken, woon/eetkamer én het heerlijke terras! 

Hulde voor Sjaak en Ingrid!

Marion en Eric

 

Zojuist heb ik jullie laatste nota betaald, en dat is een goed moment om jullie nog eens te bedanken voor jullie geweldige hulp en advies bij onze verbouwing!
Verbouwen is soms ingewikkelder dan nieuwbouw, en het is een heel project geworden. We genieten nu echt dagelijks van de nieuwe keuken, die mede dankzij Ingrid’s adviezen over de inrichting zo praktisch en prettig is geworden.
Mede namens Grete daarom nog eens heel hartelijke dank!

Met beste groet, Govaert Kok

 

In 2003 zijn wij met een blok van vier huizen uit de jaren ’30 begonnen aan een verbouwing. Na een grondige oriëntatie voor wat betreft een architectenbureau, hebben we eensgezind gekozen voor het bureau van Sjaak en Ingrid. We waren onder de indruk gekomen van de verbouwingen die zij tot dan hadden verricht. Met vier huizen, vier echtparen en ieder onze eigen wensen begonnen we aan het avontuur dat verbouwen heet. Direct vielen een paar zaken op: Sjaak & Ingrid maakten van elk huis een eigen ontwerp, afgestemd op onze eigen wensen. Hoewel onze huizen veel overeenkomsten hadden, kregen ze plotseling een eigen karakter. En ondanks de moderne insteek bleef Sjaak de nadruk leggen op het jaren ’30-karakter van de huizen met buiten mooie overstekken aan de nieuwe aanbouw. Hoe langer we Sjaak en Ingrid kenden, hoe meer we hen leerden waarderen. Zij deden geen concessies aan hun eigen uitgangspunten, wij ook niet. Maar altijd kwamen er goed doordachte oplossingen. Sjaak kwam elke dag kijken en controleren hoe de bouw vorderde. Rustig liet hij een dag schilderwerk overdoen. Wij dachten dan: zo erg is het toch niet. Maar door de perfectie van Sjaak hebben we nu een prachtig huis zonder de ergernissen dat het toch hier en daar beter had gekund. Ingrid hielp ons fantastisch met het interieur. We hebben veel antieke meubelen en die moesten alle een plekje krijgen. We gingen ook over op gekleurde muren, voor ons een waagstuk. Vooral toen ineens een muur okergeel was bij thuiskomst, moesten we daar erg aan wennen. Maar wat vinden we het nu mooi. Dankzij Sjaak en Ingrid hebben we nu een prachtig huis. Wij hebben inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en hopen nog veel jaren ervan te kunnen genieten.

Jan Bernard en Els van Nieuwland

 

In de zomer van 2005 kwamen wij terug van een verblijf van acht jaar in het buitenland. We stonden voor de keus: terug naar ons huis aan de Breitnersingel nr. 37, of een nieuw onderdak zoeken. We kozen voor het eerste, maar wel onder voorwaarde dat dit voor onze leeftijd nog voor de nodige jaren geschikt kon worden gemaakt. Dat hield in dat we meer ruimte en licht op de benedenverdieping zouden krijgen, een verbinding tussen slaap- en badkamer op de eerste verdieping en een zolder die zowel als werk- en als logeerkamer, incl. badkamer, kon dienen.
Op advies van een aantal van onze buurtgenoten namen we Sjaak en Ingrid in de arm. Zij vonden voor al onze wensen een oplossing en gingen voortvarend aan de slag met een door hen uitgezochte aannemer. Wat ons vooral aansprak was dat ze beiden oog hebben voor het eigen karakter van het jaren-dertig huis wat naar voren komt in het ontwerp en de keuze van materialen. Zij hebben oog voor kwaliteit en weten dat over te brengen op de uitvoerders. Zij verstaan de kunst van goede communicatie en projectplanning.

Als gevolg daarvan wonen wij nu sedert de zomer van 2007 in een mooi ingericht huis waarin wij ons zeer thuis voelen. Ingrid heeft ons geadviseerd bij gedurfde keuzes van behang en verlichting waar wij nog steeds blij mee zijn.
Nog onlangs, eind 2017, deden we opnieuw een beroep op Sjaak en Ingrid om ons te adviseren bij de aanschaf van verlichting voor een kunstwerk in de woonkamer. Het was een hele klus en met de plafondverlichting die daar is aangebracht zijn we ook nu weer zeer tevreden. Wij kunnen de diensten van Sjaak en Ingrid dus van harte aanbevelen.

Bernard en Monique

 

Bij de zoveelste keer rondkijken met een makelaar, vonden we een mooi huis op een prachtig perceel, precies onze wens. Maar de benedenverdieping was naar ons idee heel onhandig ingedeeld, met een piepkleine keuken ergens achterin, ongezellig ver weg van de woonkamer, met daarnaast een piepkleine bijkeuken die het allermooiste uitzicht op de tuin bood! Bovendien was het huis binnen flink gedateerd en niet onze smaak.

Ingrid & Sjaak bedachten voor ons als eerste dat het slim was om de woonkeuken aan de voorzijde te plaatsen en de living/zitkamer aan de tuinzijde. Iets wat we in ons vorige huis ook al hadden en zodoende konden we ons dat gemakkelijk voorstellen. De zitkamer, met nieuwe, enorme ramen en deuren, zou een prachtig zicht op de op de tuin en de volwassen bomen geven, zodat we heerlijk op de bank van alle vogels (waaronder ook uilen) zouden kunnen genieten.

Na een goed gedetailleerd overleg over ons verdere wensenpakket tekenden Ingrid & Sjaak een zeer uitgewerkt plan inclusief 3D impressies en ze namen alle tijd om met ons daarover van gedachten te wisselen. De verdere uitvoering van de verbouwing en uitbreiding verliep geweldig, Sjaak was altijd bereikbaar, kwam elke dag kijken en controleerde hoe het werk uitgevoerd werd en had een legertje van werklieden paraat die vakwerk verrichtten. Sjaak denkt werkelijk aan alle details. Hij nam ons mee naar allerlei gerealiseerde voorbeelden van deuren, vloeren en de fabriek waar de grote stalen binnendeuren gemaakt zouden worden. Zodat we alles eerst konden beoordelen. Super! Het is een ongelooflijk heerlijk huis geworden, wat precies bij ons past.

Peter & Karin

 

Verbouwen of Verhuizen?

Sjaak en Ingrid hebben ons in 2003 geweldig geadviseerd bij de verbouwing / uitbreiding van ons blok van 4 huizen op de Breitnersingel. De stijl van onze jaren 30 huizen is aan de buitenzijde gehandhaafd gebleven, wat tot een prachtig resultaat heeft geleid.

Ook binnenshuis hebben Sjaak en Ingrid ons heel goed geadviseerd, zowel qua indeling als gebruikte kleuren. De verbouwing heeft Sjaak bijna dagelijks gevolgd, hetgeen ons leken een veilig en vertrouwd gevoel gaf, mede door de ingrijpende sloopwerkzaamheden.

Nu, 15 jaar na onze verbouwing, genieten we nog dagelijks van het prachtige resultaat.
We hebben een heerlijke woonkeuken, de kamer is vergroot en we hebben een fijne ruimte erbij , grenzend aan de tuin, waar we heel graag een boek lezen of televisie kijken, met zicht op onze tuin, die wel iets kleiner is geworden maar waar nog genoeg ruimte over is om heerlijk buiten te zijn.

We zijn blij dat we niet zijn gaan verhuizen, omdat we met het resultaat na al die jaren nog steeds heel erg tevreden zijn. Als we ooit nog eens het plan hebben om te verbouwen, dan gaan we na al de positieve ervaringen zeker weer in zee met het duo Sjaak Hofwegen en Ingrid van Ommen.

SUCCES VERZEKERD.
Paul en Janine Dekkers

 

Onze makelaar tipte ons Sjaak Hofwegen. Hij zou, en alles afweten van vergunningen, goede connecties hebben bij de gemeente Rotterdam en daarnaast ook nog eens prachtige plannen ontwikkelen. Wij hadden een huis op het oog op een prachtige locatie en moesten heel snel weten of de realisatie van een grote uitbouw mogelijk was. We belden Sjaak en hij hielp direct. Ontzettend fijn. Toen we het huis verkregen, hebben we direct weer Sjaak gebeld en zijn met hem en Ingrid om de tafel gaan zitten en geïnventariseerd wat onze wensen waren. Aangezien we kort daarop op vakantie gingen, stelden zij voor een Pinterest account te openen, daar alles op te prikken wat we mooi vonden en een lijst met onze wensen samen te stellen. Gezien de fraaie ligging van ons huis, direct aan het water, was onze opdracht aan Sjaak ook vooral: “buiten naar binnen te halen en omgekeerd met in achtneming van het overvloedig natuurlijke licht”. Na de vakantie zijn Sjaak en Ingrid aan de slag gegaan. Toen kwam het moment van hun eerste presentatie … wij vielen van de ene verbazing in de andere, werkelijk al onze wensen waren erin verwerkt, het was gewoonweg fantastisch! Sjaak en Ingrid hadden heel goed naar ons geluisterd en duidelijk begrepen wat wij wilden en dit vooral ook bouwkundig geweldig vertaald in hun plan. Snel gingen we aan de slag met de verbouwing. De ervaring van Sjaak en Ingrid zorgde ervoor dat de aannemer goed aan de slag kon. De begeleiding van de aannemer deden we grotendeels zelf, Sjaak’s plan maakte dit ook mogelijk, wel kwam hij regelmatig langs met z’n fietshelm op om de boel te volgen en af en toe bij te stellen. Ingrid heeft voor ons een licht - en elektriciteitsplan gemaakt (zo belangrijk) en ons geadviseerd welke verlichting we moesten kopen. 

No nonsense aanpak, heel goed luisteren, bouwkundig en esthetisch goed uitgewerkt, goede contacten met oud cliënten (binnen afkijken) en een geweldig netwerk bij de gemeente als het gaat om bijvoorbeeld vergunningen. Niets dan lof voor dit stel toppers; Zij hebben samen met onze aannemer ervoor gezorgd dat wij dagelijks en in elk seizoen (licht … licht ...) enorm genieten van ons droom ‘ vakantie’ huis aan de Bergse Achterplas.
Frans & Grietje

 

Wij waren op slag verliefd toen wij ons jaren dertig huis voor het eerst betraden. Maar nu, jaren later was het aan een moderniseringsslag toe. Ingrid en Sjaak ontwierpen een strak plan voor de benedenverdieping. De verbouwing betrof het uitbreken van de keuken naar de woonkamer en renovatie. Een gebruikelijke exercitie in dit soort huizen die bij ons tot een hele nieuwe look leidde. Wij hebben nu meer licht en - onze belangrijkste eis - meer functionele ruimte. Het architectenduo maakte een geïntegreerd ontwerp gericht op meer woongenot. Zij adviseerden in materialen, kleuren en verlichting. De samenwerking verliep bijzonder prettig. Afspraken werden nagekomen en problemen werden snel en adequaat opgelost. Deze werkstijl danken zij aan goede relaties met betrouwbare en vakbekwame uitvoerders hebben. Niet alleen wij maar ook onze gasten zijn verrukt over het resultaat. Chapeau!

Freek Heerema en Monic Wulfers

 

Sjaak & Ingrid  hebben 7 jaar geleden het huis van onze dochter en schoonzoon in Rotterdam naar volle tevredenheid verbouwd. Toen wij van Rotterdam richting  Amsterdam wilden verhuizen en een bungalow in Amstelveen zagen,  hebben we direct met Sjaak en Ingrid contact opgenomen. Sjaak zag de bungalow en twijfelde geen moment : “Kopen en hier gaan we iets moois van maken“. Er moest voor deze grote verbouwing echter wel een bouwvergunning aangevraagd worden, die niet conform het bestemmingsplan was. Sjaak en Ingrid dienden een mooi plan in en hebben het daarna bij de gemeente op hun rustige en bescheiden manier met succes verdedigd. Na 1 jaar kregen we de vrijstelling op het bestemmingsplan plus vergunning en kon het echte werk beginnen.  Na verschillende gesprekken, waarin Sjaak goed naar onze wensen luisterde, kwamen Sjaak en Ingrid met een prachtig ontwerp.  Dat is de kracht van Sjaak en Ingrid: rekening houden met de wensen van de klant en deze combineren met hun eigen professionaliteit. Sjaak heeft de verbouwing voortreffelijk begeleid. Hij is een perfectionist, doet tegenover uitvoerders geen concessies en zoekt altijd naar creatieve oplossingen. We wonen nu in ons nieuwe huis. Er is echt iets moois van gemaakt.  Het huis voelt goed aan en voldoet volledig aan onze verwachtingen.

Bedankt, Evelyn & Joelek Goldfinger

 

Wij zijn blij dat we jullie hulp hebben ingeroepen bij het indelen en het inrichten van ons casco opgeleverde loft-appartement. Iedereen die voor het eerst langskomt kijkt zijn ogen uit en wij worden overladen met complimentjes, die we bij deze graag naar jullie doorspelen. Wij zijn heel erg gelukkig in onze woning en alles staat precies op het goede plekje. Het hele bouwtraject hadden we niet zonder jullie aangekund. Door jullie goede advies wat betreft de keuze van verschillende aannemers hebben wij nu een kwalitatief zeer hoogwaardige woning. Ook de planning, coördinatie en het aansturen van  die verschillende bedrijven is perfect gelopen. Zelfs door ons aangegeven wijzigingen tijdens het proces werden door jullie feilloos teruggespeeld naar de aannemers die zonder morren gewoon weer opnieuw begonnen. In het garantie en onderhoudstraject blijven jullie actief betrokken en door jullie goede band met de verschillende aannemers zijn deze ook veel gemakkelijker bereid een stapje harder te lopen of iets extra te doen. Ingrid en Sjaak, BEDANKT!

Groetjes, Elly en Guus